A Panderosa Panziót Pest megyében, Budapest belvárosától 25 km-re, Dunavarsány szélén, egy kis erdő közepén találja meg. Lovas tanya jellegéből kifolyólag nem kell Dunavarsány községbe beautózni, hanem az 51-es úton haladva a 26-27 km között kell lefordulni. Ezt az egyszerű és gyors megközelítést természetesen közlekedési és iránymutató táblák is jelzik.

A 7 hektáros területen elhelyezkedő panzió épület külső és belső kialakításánál is arra törekedtünk, hogy egy kellemes természet közeli , vidéki hangulatú környezetet teremtsünk vendégeink számára. Budapest közvetlen közelében, a város zaja után igazi felüdülés egy kis nyugalmat és csendet lelni. Zárt parkolóban a személygépkocsik mellett nagy busz is elfér, továbbá a motorosok is biztonságban tudhatják járműveiket

A Panderosa Panzióban 17 szobánk 38 fő elhelyezésére ad lehetőséget. Főként 2 ágyas standard szobákkal rendelkezünk, de gondoltunk a családdal érkezőkre is. 3 db nagyobb családi szobában várjuk a gyermekekkel érkezőket.

A 4 év alatti gyermekek kényelmesebb elhelyezése érdekében bébi ágyakat, és bébi fürdető kádat is el tudunk helyezni a szobákban. Pótágyazási lehetőség néhány szobában biztosított. Az üzletembereket, ill. az egyedül utazókat is természetesen igényeiknek megfelelően tudjuk elhelyezni.

Szobáink beosztása:

  • 14 db 2 fős standard szoba zuhanyzós vizesblokkal
  • 1 db 3 fős standard szoba zuhanyzós vizesblokkal
  • 1 db 4 fős 2 összenyitható szobából álló családi szoba zuhanyzós vizesblokkal
  • 1 db 4 fős 1 hálószobából és egy nappaliból álló szoba fürdőkádas vizesblokkal

A szobák berendezését natúr fenyő bútorok alkotják, melyet a természet színeire emlékeztető textíliákkal egészítettünk ki. A standard szobák közül lehet választani igény szerint franciaágyas vagy külön ágyas verziót. Az ágyak matracai a kényelmes alvás érdekében kókuszbetétesek. Televízió, ébresztőórás rádió minden szobában található. Ingyenes WIFI csatlakozás ugyanúgy elérhető minden szobában, mint a panzió egész területén.

A Panderosa Panzióban gondoltunk a gyermekek szórakozására is. A berendezett gyermekjátszóban apró gyerekjátékoktól a társas és labdajátékig megtalálható sok minden. A természetben pedig erdei játszótéren hinta, homokozó, csúszda várja Őket. Érdekességként a baromfi udvarban szemlélhetik meg az állatokat, illetve a lovardában etethetik, simogathatják kedvenceiket, és megismerkedhetnek a cicákkal és a barátságos kutyusokkal is.

Mondani sem kell, hogy a nagy szabad terület a gyermekek számára paradicsom, minden fűben, fában találnak játéklehetőséget. A felnőttek számára is rejteget szabadidős elfoglaltságot a terület. Lengőtekézést, íjászkodást, dartst, lovaskocsikázást,  lovaglást tudunk ajánlani. Pónilovainkon a kisebb gyermekek, nagylovakon a felnőttek próbálhatják, gyakorolhatják lovas tudásukat. Kerti tavunk mellett pedig visszahúzódva napozhat, olvasgathat.

A Duna parti kerékpárutakat, vagy a környék erdőit kerékpárjainkkal bebarangolhatja. A területen található egy az 1950-es évek végén épített szovjetek által használt lokátoros állomás és bunker. Ennek a múzeumnak a megtekintése gyermekek és felnőttek számára is egyedülálló.

Vendégeinknek a svédasztal finomságaival kívánunk jó reggelt. Igény esetén ebédről és vacsoráról is gondoskodunk. A kerti tűzrakó helyeken mindenki saját szájízének megfelelő falatokat készíthet bográcsban, vagy grillen, de akár szalonna sütés hangulatát is fel lehet eleveníteni, környékbeli kiránduláshoz szívesen készítünk piknik kosarat is. Büfénkben megízlelhetik a környék díjnyertes és magyar borvidék borait is.

Tárgyalások alkalmával kérésnek megfelelően italt és apró falatokat a szünetre bekészítünk. Az üzletembereket meeting szobával, és ingyenes internet elérhetőséggel várjuk(wifi). További felszereltsége a teremnek kivetítő vászon és projektor, flipchart. Kiváló találkozóhely a Panderosa Panzió osztálytalálkozókra, szülinapi összejövetelekre vagy csapatépítésre. Az MO melletti elhelyezkedése miatt, itt futnak össze az ország autópályái, így minden országrészből azonos távolságra gyűlhetnek össze.

Csapatépítések alkalmával a szokásos benti és kinti játékok mellett, melyek a feladat céljai szerint lehetnek együttműködést javító, csoporton belüli szerepek meghatározása, kommunikáció, viselkedési típusok megismerése, hatékonyság növelés, emberek közötti gátak leküzdése, konfliktusok kezelése, jövőkép meghatározása stb., a terület jellegéből adódóan lehetnek lovas ügyességi és más tanyasi játékok, vagy akár egy közös lovas kocsikázás a környéken.

A mozgás után pedig egy frissítő szaunázást, vagy egy kellemes masszázst ajánlunk. Szülinapi összejöveteleknél kb. 40 főt tudunk éttermünkben leültetni, szabadtéri rendezvényeinken a befogadóképesség ennek sokszorosa. Gyermek zsúrokhoz ugráló várat, trambulint is tudunk biztosítani.

A Panderosa Panzió, szálláslehetőség mellett immár minden nyáron rendszeresen lovas-kézműves táborokat szervez a gyermekeknek. A tábor napközis jellegéből kifolyólag főként a környékbeliek jelentkeznek, de lehetőséget biztosítunk bentlakásra is, így sok szülő, nagyszülő csatlakozik hozzájuk. Továbbá majálisok, családi napok és versenyek rendezése is kiválóan alkalmas a helyszín.

Környék látnivalói: Dunavarsány természeti környezete igen gazdag. A Soroksári Duna-ágnál a Domariba -sziget úszóláptól alig néhány száz méterre már szélfútta homokdombokat találhatunk. A Duna-ág hagyományos horgászhely, és az úszóláp ritka növények és állatok élőhelye. A panzió és a mellette lévő terület is védett terület.

Tavasszal ritka homoki növényekben, árvalányhajas mező hullámzó szőkeségében gyönyörködhetünk. A nyári melegben mindenképpen érdemes meglátogatni a Rukkel-tó, strandfürdőt. Itt csónakázhatnak, fürdőzhetnek, s csúszdapark várja az érdeklődőket. Szomszédos település Délegyháza . A község turisztikai értékeit a több mint 200 hektárnyi összefüggő tórendszer képezi. Itt alkalom nyílik vízisíelésre, strandolásra, horgászásra.

Egy kicsit dél felé haladva, mindenképpen érdemes meglátogatni Ráckevét . Ez a történelmi kisváros a bronzkor óta lakott, de virágzása 1440-től kezdődött, amikor is a szerb lakosság betelepült. Belvárosa igen hasonlít Szentendrére, mely szintén szerb kereskedőváros volt. A rengeteg látnivaló közül megemlítenénk az 1487-ben épült Boldogasszony templomot, az 1702-ben épült gyönyörű barokk Savoyai kastélyt. Meglátogathatjuk a városka termálfürdőjét is. Ajánlunk egy apajpusztai kirándulást is.

A Kiskunsági Nemzeti Park az ország második legnagyobb kiterjedésű szikes pusztája. Ezen természetvédelmi területen számos ősi magyar állatfajta található: túzok, szürke marha, racka, cigája juh. A régi pásztor- és csikós élet hagyományait látványos program keretében lovasbemutatókon elevenítik fel. Magyaros vendéglátásban lehet részünk, élő cigányzenével megfűszerezve.