A táborok 2019-as időpontjai:

2019.06.17-21. BETELT

2019.07.01-05.  BETELT

2019.07.22-26. BETELT

A jelentkezéshez szükséges a mellékelt jelentkezési lapot (lap alján letölthető) visszaküldeni és 10.000.-ft előleget befizetni. A tábor előlegén felüli összeget a tábor első napján kell rendezni, vagy addig a napig.

A tábor ára: 36.000.-ft

Fizetni lehet készpénzben személyesen a tábor helyszínén: Panderosa Panzióban 2336 Dunavarsány, Lovas tanya 2., vagy SZÉP kártyával, ill. átutalással.

Elérhetőségünk:

e-mail: office@panderosapanzio.hu

Tel: 06/30-415-3537

Tábor részletes programja

A Panderosa Panzióban minden évben megrendezésre kerülő lovas tábor az általános iskolai korosztályt szabadidős elfoglaltságait tűzi ki szem elé. A panzió mellett felépülő lovarda és a körülötte lévő erdő minden kényelmet és szabadságot megad a gyermekeknek.

A napközis táboraink 8-17 óráig tartanak, hogy ezzel is segítsük a munkába járó szülőket.  A tábor kezdete előtt pedig fél órával már várjuk a gyülekező gyermekeket.

8 órakor kezdődik az élet. Az első nap megismerik a területet és napirendet. Reggeli bemelegítő tornával kezdenek, majd egy könnyű reggelit fogyaszthatnak el. A délelőtt folyamán előkészítik a lovakat a munkára, megtisztítják a patájukat és lekefélik a szőrüket. Majd megtanulják a helyes nyergelés szabályait.  A kezdő tanulókat futószáron oktatjuk.  Először meg kell tanulniuk a helyes tartást, egyensúlyi gyakorlatokat végeznek, közel kerülnek a lóhoz, megpróbálnak vele összhangban dolgozni.  Ügyességtől függően lépés, ügetés és vágta jármódok mindegyikét elsajátíthatják. Fontos tanulási fokozat, hogy megtanuljuk a lovak irányítását. Többek között ezért is biztosítunk a kisebbeknek pónilovakat. A több éve táborozóknak, vagy több éve lovagló gyermekeknek, a haladóknak lehetőség van már osztályos lovaglásra. Ekkor már nem az alapokat kell átismételni, hanem vezetőszár nélkül, önállóan gyakorolhatják a jármódokat, vagy éppen a felállított akadálypályán csiszolhatják tudásukat.

A délelőtti szabad időben időjárástól függően lehetőség nyílik a lovak fürdetésére, ápolására, a karámok tisztán tartására, kézműves foglalkozásokra.

Mindenki hozzon magával a napi ruházatán kívül a lovagláshoz is kényelmes, testhezálló nadrágot, sima talpú, zárt cipőt, hosszú zoknit, amiből nem lóg ki a bokája. Ha szabadon marad vagy súrlódik, könnyen kidörzsölődhet. Akinek van biciklis sapkája, kobakja azt is hozza magával. Ha nincs akkor a Panderosa Panzió készletéből kap majd. Mindenképpen hozzon magával a gyermek kulacsot, vagy egy műanyag üveget, hogy tölteni tudja innivalóval, főleg a nagy melegben megfelelő legyen a folyadék utánpótlás. Továbbá célszerű bepakolni naptejet és szúnyog ill. kullancsriasztó sprayet és egy baseball sapkát a nagy meleg ellen.

Amikor mindenki befejezte a lovas óráját leszereljük a lovakat  és jutalom gyanánt engedjük őket a jól megérdemelt ebédet elfogyasztani, s mi se teszünk másként. A panzióban már terített asztal vár minden nap más változatos menüvel.

Ebéd után egy kis szabadidős lazítás. Aztán átismételjük a délelőtt tanultakat és tovább mélyítjük a lovas elméleti tudásunkat. Van még időnk bőven megmártózni egy kicsit a hűsítő medencében vagy tollasozni, asztaliteniszezni vagy egyéb sorversenyeket játszani. A hét folyamán elmegyünk az erdőbe az egyik délelőtt lovagolni és lovas-kocsikázni is.

Délutáni programhoz fürdőruhát, törölközőt ne felejtsétek otthon.

Délután eszünk még egy finom uzsonnát.  Pénteken a távozás előtt pedig bemutatják a szülőknek  a gyerekek mit tanultak a héten.

Jelentkezz mihamarabb, és biztosítsd a helyed a nyárra!

A jelentkezési lapot IDE kattintva töltheted le!