A táborok 2018-as időpontjai:

2018.06.25-29. (BETELT)

2018.07.9-13 (BETELT)

2018.07.30-08.03 (BETELT)

A jelentkezéshez szükséges a mellékelt jelentkezési lapot(lap alján letölthető) visszaküldeni és 10.000.-ft előleget befizetni. A tábor előlegén felüli összeget a tábor első napján kell rendezni, vagy addig a napig.

A tábor ára: 35.000.-ft

Több táborra jelentkezés esetén, ill. testvérkedvezmény 10%.

Fizetni lehet készpénzben személyesen a tábor helyszínén: Panderosa Panzióban 2336 Dunavarsány, Lovas tanya 2., vagy SZÉP kártyával, ill. átutalással.

Elérhetőségünk:

e-mail: office@panderosapanzio.hu

Tel: 06/30-415-3537

Tábor részletes programja

A Panderosa Panzióban minden évben megrendezésre kerülő lovas tábor az általános iskolai korosztályt szabadidős elfoglaltságait tűzi ki szem elé. A panzió mellett felépülő lovarda és a körülötte lévő erdő minden kényelmet és szabadságot megad a gyermekeknek.

A napközis táboraink 8-17 óráig tartanak, hogy ezzel is segítsük a munkába járó szülőket.  A tábor kezdete előtt pedig fél órával már várjuk a gyülekező gyermekeket.

8 órakor kezdődik az élet. Az első nap megismerik a területet és napirendet. Reggeli bemelegítő tornával kezdenek, majd egy könnyű reggelit fogyaszthatnak el. A délelőtt folyamán előkészítik a lovakat a munkára, megtisztítják a patájukat és lekefélik a szőrüket. Majd megtanulják a helyes nyergelés szabályait.  A kezdő tanulókat futószáron oktatjuk.  Először meg kell tanulniuk a helyes tartást, egyensúlyi gyakorlatokat végeznek, közel kerülnek a lóhoz, megpróbálnak vele összhangban dolgozni.  Ügyességtől függően lépés, ügetés és vágta jármódok mindegyikét elsajátíthatják. Fontos tanulási fokozat, hogy megtanuljuk a lovak irányítását. Többek között ezért is biztosítunk a kisebbeknek pónilovakat. A több éve táborozóknak, vagy több éve lovagló gyermekeknek, a haladóknak lehetőség van már osztályos lovaglásra. Ekkor már nem az alapokat kell átismételni, hanem vezetőszár nélkül, önállóan gyakorolhatják a jármódokat, vagy éppen a felállított akadálypályán csiszolhatják tudásukat.

A délelőtti szabad időben időjárástól függően lehetőség nyílik a lovak fürdetésére, ápolására, a karámok tisztán tartására, kézműves foglalkozásokra.

Mindenki hozzon magával a napi ruházatán kívül a lovagláshoz is kényelmes, testhezálló nadrágot, sima talpú, zárt cipőt, hosszú zoknit, amiből nem lóg ki a bokája. Ha szabadon marad vagy súrlódik, könnyen kidörzsölődhet. Akinek van biciklis sapkája, kobakja azt is hozza magával. Ha nincs akkor a Panderosa Panzió készletéből kap majd. Mindenképpen hozzon magával a gyermek kulacsot, vagy egy műanyag üveget, hogy tölteni tudja innivalóval, főleg a nagy melegben megfelelő legyen a folyadék utánpótlás. Továbbá célszerű bepakolni naptejet és szúnyog ill. kullancsriasztó sprayet és egy baseball sapkát a nagy meleg ellen.

Amikor mindenki befejezte a lovas óráját leszereljük a lovakat  és jutalom gyanánt engedjük őket a jól megérdemelt ebédet elfogyasztani, s mi se teszünk másként. A panzióban már terített asztal vár minden nap más változatos menüvel.

Ebéd után egy kis szabadidős lazítás. Aztán átismételjük a délelőtt tanultakat és tovább mélyítjük a lovas elméleti tudásunkat. Van még időnk bőven megmártózni egy kicsit a hűsítő medencében vagy tollasozni, asztaliteniszezni vagy egyéb sorversenyeket játszani. A hét folyamán elmegyünk az erdőbe az egyik délelőtt lovagolni és lovas-kocsikázni is. Sőt a Panderosa Panzió területén található föld alatti atombiztos bunkerbe is ellátogatunk, melyben kisdobos és úttörő, továbbá militarista tárlat is látható Tapintható történelem címmel. Nevéből is kiderül, hogy nem vitrinekbe elzárt tárgyakról van szó, megfoghatják, felvehetik adott esetben a zubbonyokat. Egy kicsit közelebb kerülhetnek a múlthoz.

Délutáni programhoz fürdőruhát, törölközőt ne felejtsétek otthon.

Délután eszünk még egy finom uzsonnát.  Pénteken a távozás előtt pedig bemutatják a szülőknek  a gyerekek mit tanultak a héten.

 

Jelentkezz mihamarabb, és biztosítsd a helyed a nyárra!

A jelentkezési lapot IDE kattintva töltheted le!