A Panderosa Panzió lovardája több mint tíz éve fogadja szeretettel a lovagolni vágyókat. Nyugodt körülmények között egy kis erdőben található lovardában, egy körkarámban, és egy nagyobb pályán folyik az oktatás. Szakképzett lovasoktatóink egyaránt várják a gyermekeket és felnőtteket, kezdőket és haladókat.

Áraink:
Negyedórás lovaglás – 1.500ft
Félórás lovaglás – 3,000ft
Egyórás lovaglás – 6.000ft

A lovaglás rendkívül élménydús tevékenység, amely a test összes izmát megmozgatja, ezáltal javítja a testtartást és folyamatos összpontosítást igényel. Ennek köszönhetően, kiválóan fejleszti a koncentrációs készséget. A lovaglás leginkább abban tér el a többi sporttól, hogy nem egy eszközt használunk, hanem egy élőlénnyel harmóniában együtt dolgozunk. A kikapcsolódás mellett, a lovaglás a fizikai és szellemi állapot javítása révén rendkívül pozitív hatással van a gyermekek fejlődésére.

A lovaglást már egész kis korban el lehet kezdeni. Óvodás korú gyermekeknek általában csak lovagoltatást tartunk negyed vagy fél órában. Ez idő alatt a lovaglás élménye mellett kar- ill. egyensúlyi gyakorlatokat végeznek nyeregben vagy voltige hevederrel. Méretükhöz alkalmazkodva pónilovainkon tartjuk az órát.

A leggyakoribb lovas korosztály, az általános iskolából kerül ki. Alsósok és felsősök egyaránt lelkes látogatói a lovas pályának. Ennek a korosztálynak, már komoly lovas ismereteket tudunk tanítani.

A kezdőknek először futószáron tanítjuk meg a helyes testtartást, a lóval való kapcsolattartás alapjait, majd az ügetést és a vágtát. A lovas órák jó alapot adhatnak, a Panderosa Panzió nyári lovastáboraihoz is.

A haladók, már futószár nélkül a nagypályán is végeznek gyakorlatokat, mellyel jobban el tudják mélyíteni a tudásukat. Az ügetésen és vágtán kívül, a szlalom pályán a lovak irányítását is gyakorloják. Az ügyes tanulóknak és a lovagolni tudó felnőtteknek, lehetőségük van tereplovaglásra is.

Szeretettel várjuk a felnőtt korosztályt is, akár most kapott kedvet a gyerekektől a lovaglás elsajátítására, vagy ha éppen a gyerekkori ismereteit szeretné feleleveníteni. A felnőtteket természetesen nagylovakkal várjuk.

A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt különös kapcsolatuk alakul ki a lovakkal ugyanúgy, ahogy a házi kedvenceikkel is. Ez a kötődés és a rendszeres sportolási élmény rendszeretővé, fegyelmezettebbé tesz mindenkit. Alkalmat ad télen és nyáron a szabad levegőn való tartózkodásra. (Egyedüli kivételt képez a jeges talaj, ahol is a lovak megcsúszhatnak, ezért a lovas órákat nem tartjuk meg.)

Azok akik ki szeretnék próbálni a lovas sportot, nem szükséges már az első alkalommal komplett felszereléssel érkezniük. Kobakot biztosítunk a számukra. De ha van otthon pl. kerékpáros sisak az is megfelelő védelmet biztosít. Sima talpú cipő és hosszú kényelmes nadrág ajánlott.