Disznótoros hétvége:
Panderosa lovaspanzió

Reviewed by:
Rating:
5
On 2015-12-15
Last modified:2017-09-13

Summary:

A disznótoros hétvége ára: 2 éjszaka esetén 19.800.-ft/fő, 1 éjszaka esetén 13.500.-ft/fő, Az ár tartalmazza a szállást reggelivel, pénteki vacsorát, és szombati teljes panziót az esti disznótorossal.

 2016. január 8-10.

A disznóölés, s az utána következő disznótor Magyarországon a téli hónapokban a paraszti udvarok egyik különösen jelentős és várt családi, közösségépítő eseménye volt. Ilyenkor összegyűlt a rokonság, gyerekek, nagyszülők, barátok, szomszédok, és sokszor az egész napos munka után este a jól megérdemelt, órákon át tartó házi mulatsággal zárult a disznótor. A „disznóságok” hónapokig jóllakatták az egész családot.

Most Önt, mint egy leendő jó barátot meginvitáljuk, hogy töltsön velünk egy hétvégét a Dunavarsányban, a Panderosa Panzió lovas tanyáján.

Ne feledje nemsokára karácsony! Ajándéknak ill. cégeknek évnyitó programjuk mellé is kiváló program!

Csoportoknak külön időpontban is szervezünk disznóvágást!

Idézze fel, vagy éppen élje át először a disznóvágás, és disznótor hangulatát. A reggeli fogó pálinkától a saját készítésű finom fűszeres kolbászig, a friss pecsenye illatáig minden hozzá tartozik ehhez a hétvégéhez.

A disznótoros hétvége ára :

  • 2 éjszaka esetén 19.800.-ft/fő
  • 1 éjszaka esetén 14.500.-ft/fő

 

Az ár tartalmazza a szállást reggelivel, pénteki vacsorát, és szombati teljes panziót az esti disznótorossal, illetve a disznóvágás ideje alatti pálinka és forralt bor, ill. egyéb italfogyasztást is. Továbbá a szombati lovas kocsikázást és szaunázást, és a kóstoló csomagot.

A program tartalma:

Péntek:

  • A szállás elfoglalása, a köszöntő ital és a környék felfedezése után egy pár szóval megbeszéljük a másnapi történéseket, megvacsorázunk, beszélgetünk amíg jólesik, nyugovóra térünk, és felkészülünk a nagy napra.


Szombat:

  • Elérkezett a nagy nap, ha nem is annyira nekünk, mint szegény disznónak, akit elkísérünk az utolsó útjára miután felvérteztük magunkat egy-két fogó pálinkával. Amikor már megbirkóztunk szegény párával kezdődhet a pörzsölés és a disznó szétszedése, melyben természetesen kivehetjük a részünket. S hogy a munka mégse legyen olyan fárasztó fogyasztunk is egy kis itókát. Ki-ki kedve szerint pálinkát, forralt bort (forró teát). Reméljük, hogy a sok ügyes kéz nyomán ebédkor már a friss pecsenyét, sült oldalast falatozhatunk.
  • A délután aztán a jókedv is tetőfokára hághat, mivel kezdődik a hurka és kolbász töltés, és bizony a töpörtyű készítéséről is gondoskodnunk kell. ( A munkálatokat a böllér végzi, de akinek van kedve az ki is próbálhatja a folyamatokat)
  • Vacsora előtt lovas kocsikázunk és bemelegítjük a szaunát és felfrissülünk.
  • Este aztán összegyűlünk, hogy együtt fogyaszthassuk el munkánk gyümölcsét, a disznótoros vacsorát. Lesz ott bizony sült hurka-kolbász hagymás burgonyával, finom savanyúsággal és toros káposzta friss kenyérrel, a napi történések kibeszélése, és ha jó kedvünk kerekedik még tán’ nótázás is.


Vasárnap:

  • A reggelinél ismételten találkozunk, és átadjuk az összekészített kóstolót (mely tartalmaz véres, májas hurkát, kolbászt, töpörtyűt) hogy immár saját otthonunkban falatozhassuk az általunk készített finomságokat.