Disznótoros hétvége 2016

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
Disznótoros hétvége:
Panderosa lovaspanzió

Reviewed by:
Rating:
5
On 2015-12-15
Last modified:2017-04-28

Summary:

A disznótoros hétvége ára: 2 éjszaka esetén 19.800.-ft/fő, 1 éjszaka esetén 13.500.-ft/fő, Az ár tartalmazza a szállást reggelivel, pénteki vacsorát, és szombati teljes panziót az esti disznótorossal.

 2016. január 8-10.

A disznóölés, s az utána következő disznótor Magyarországon a téli hónapokban a paraszti udvarok egyik különösen jelentős és várt családi, közösségépítő eseménye volt. Ilyenkor összegyűlt a rokonság, gyerekek, nagyszülők, barátok, szomszédok, és sokszor az egész napos munka után este a jól megérdemelt, órákon át tartó házi mulatsággal zárult a disznótor. A „disznóságok” hónapokig jóllakatták az egész családot.

Most Önt, mint egy leendő jó barátot meginvitáljuk, hogy töltsön velünk egy hétvégét a Dunavarsányban, a Panderosa Panzió lovas tanyáján.

Ne feledje nemsokára karácsony! Ajándéknak ill. cégeknek évnyitó programjuk mellé is kiváló program!

Csoportoknak külön időpontban is szervezünk disznóvágást!

Idézze fel, vagy éppen élje át először a disznóvágás, és disznótor hangulatát. A reggeli fogó pálinkától a saját készítésű finom fűszeres kolbászig, a friss pecsenye illatáig minden hozzá tartozik ehhez a hétvégéhez.

A disznótoros hétvége ára :

 • 2 éjszaka esetén 19.800.-ft/fő
 • 1 éjszaka esetén 14.500.-ft/fő

 

Az ár tartalmazza a szállást reggelivel, pénteki vacsorát, és szombati teljes panziót az esti disznótorossal, illetve a disznóvágás ideje alatti pálinka és forralt bor, ill. egyéb italfogyasztást is. Továbbá a szombati lovas kocsikázást és szaunázást, és a kóstoló csomagot.

A program tartalma:

Péntek:

 • A szállás elfoglalása, a köszöntő ital és a környék felfedezése után egy pár szóval megbeszéljük a másnapi történéseket, megvacsorázunk, beszélgetünk amíg jólesik, nyugovóra térünk, és felkészülünk a nagy napra.


Szombat:

 • Elérkezett a nagy nap, ha nem is annyira nekünk, mint szegény disznónak, akit elkísérünk az utolsó útjára miután felvérteztük magunkat egy-két fogó pálinkával. Amikor már megbirkóztunk szegény párával kezdődhet a pörzsölés és a disznó szétszedése, melyben természetesen kivehetjük a részünket. S hogy a munka mégse legyen olyan fárasztó fogyasztunk is egy kis itókát. Ki-ki kedve szerint pálinkát, forralt bort (forró teát). Reméljük, hogy a sok ügyes kéz nyomán ebédkor már a friss pecsenyét, sült oldalast falatozhatunk.
 • A délután aztán a jókedv is tetőfokára hághat, mivel kezdődik a hurka és kolbász töltés, és bizony a töpörtyű készítéséről is gondoskodnunk kell. ( A munkálatokat a böllér végzi, de akinek van kedve az ki is próbálhatja a folyamatokat)
 • Vacsora előtt lovas kocsikázunk és bemelegítjük a szaunát és felfrissülünk.
 • Este aztán összegyűlünk, hogy együtt fogyaszthassuk el munkánk gyümölcsét, a disznótoros vacsorát. Lesz ott bizony sült hurka-kolbász hagymás burgonyával, finom savanyúsággal és toros káposzta friss kenyérrel, a napi történések kibeszélése, és ha jó kedvünk kerekedik még tán’ nótázás is.


Vasárnap:

 • A reggelinél ismételten találkozunk, és átadjuk az összekészített kóstolót (mely tartalmaz véres, májas hurkát, kolbászt, töpörtyűt) hogy immár saját otthonunkban falatozhassuk az általunk készített finomságokat.

Így is keresték:
 • diszn
 • disznótoros hétvége 2016
 • disznovagas hetvege panzio

Megjelenés dátuma: 2015 december 15
Írta: Panderosa Panzio
Téma:Disznótoros hétvége

2 hozzászólás

 1. A csalad nemakar dolgozni, csak elvezni a disznotorost es hozza valo kellekeket. Muszaj a reszvetel a munkaba??


  Panderosa Panzio 2. Miközben a szakember végzi a disznó levágását, feldolgozását a család végig kísérheti a műveleteket, élvezheti az elkészült ételeket, és ha van kedve kipróbálhatja a kolbász töltést, töpörtyű készítést. De természetesen semmi nem kötelező. Kikapcsolódásnak remek időtöltés a lovaskocsikázás és a hűvös téli levegő után a szaunázás,esetleg masszázs. Amennyiben gondolkoznak egy kellemes disznótoros hétvégén, válasszanak ki egy Önöknek megfelelő hétvégét és jelezzék időben, hogy más programot ne szervezzünk oda.
  Üdvözlettel:
  Panderosa Panzio


  Panderosa Panzio  A Panzió elérhetőségei

  Panderosa Panzió
  H- 2336
  Dunavarsány, Lovas tanya 2
  Telefon: 0036-30-415-3537
  Mail: office@panderosapanzio.hu

   

   

  Latitude: 47,30078930 (47° 17' 52" N )
  Longitude:19,03801640 (19° 2' 7" O )
  GPS data download HERE